• EXTRACT DE RHODIOLA ROSEA FARA ALCOOL 50 ML

Extractul de Rhodiola rosea calmează durerile de cap.

Ingrediente: glicerina vegetala, apa purificata KoMiTo, Rhodiola rosea herba

Extract fara alcool

Ambalaj: 50 ml

Conform experienței, extractul de Rhodiola rosea calmează durerile de cap. Este folosit ca tonic în medicina populară. (sursa: Gábor Rácz, Erzsébet Rácz-Kotilla, Gy. László Szabó: Cunoașterea plantelor medicinale, Bazele fitoterapiei și medicinei alternative / Editura Galenus, Budapesta, 2012.)

Un studiu clinic recent a constatat că un extract de Rhodiola Rosea a tratat eficient simptomele depresiei ușoare până la moderate. Studiul a fost publicat în jurnalul medical Nordic Journal of Psychiatry și a fost realizat pe un total de 80 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani. Grupul a fost împărțit în trei părți. Primul grup a primit zilnic 340 mg de extract de rădăcină de aur, al doilea grup a primit jumătate din acesta, iar al treilea grup a primit capsule placebo fără ingredientul activ. Rezultatul a fost că doar cei care au luat capsulele care conțin Rhodiola au prezentat îmbunătățiri. Pacienții care sufereau de insomnie și fluctuații emoționale s-au îmbunătățit dramatic fără efecte secundare vizibile.

Rhodiola funcționează în două moduri pentru depresie. În primul rând, cercetătorii cred că planta blochează enzima monoaminoxidaza, similar antidepresivelor timpurii, cum ar fi amitriptilina (Teperine). Procedând astfel, ajută la menținerea nivelurilor anumitor neurotransmițători din creier, cum ar fi serotonina și norepinefrina.

Pe de altă parte, Rhodiola este, de asemenea, probabil să calmeze o parte a creierului cunoscută sub numele de axa HPA. Conectează creierul cu glandele suprarenale. Au fost găsite în mod constant niveluri ridicate de hormoni suprarenali la persoanele care suferă de depresie. Rhodiola poate trata acest dezechilibru și poate ajuta la restabilirea nivelurilor normale.

Planta are o istorie foarte lungă. A fost folosit în mod tradițional pentru a restabili puterea fizică și mentală și pentru a reduce foamea. Conform celor mai vechi înregistrări scrise, chiar și vikingii au produs și cumpărat planta rădăcină de aur. În vremuri ulterioare, de exemplu, medicii sovietici l-au folosit cu succes în timpul pregătirii fizice și mentale a sportivilor și astronauților.

Experții cred că cele mai promițătoare cercetări recente despre plantă și depresie ar putea fi pe cale să înceapă. Profesorul asociat de la Universitatea Columbia, Dr. Richard Brown, care este psihiatru și un susținător ferm al Rhodiola, și-a încurajat colegii să experimenteze în continuare cu planta și a declarat că există speranță pentru cei care suferă de depresie. Sursa: www.healthrevolutions.com

Aplicare: 3x20-40 picaturi pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa. Poate fi folosit în multe feluri în dieta noastră.

Depozitare: la loc uscat, racoros, intunecat, dupa deschidere la frigider.

EXTRACT DE RHODIOLA ROSEA FARA ALCOOL 50 ML

  • 55,00RON


Produse asemănătoare

Extract de GinkoBiloba + nonalcoolic 50 ml

Extract de GinkoBiloba + nonalcoolic 50 ml

Ambalaj: 50 mlIerburi: Feriga (Ginkgo biloba), Ginseng nord-american, Ginseng coreeanAplicare: 3 × 1..

55,00RON

EXTRACT DE FRUNZE DE ZMEURA 50 ML

EXTRACT DE FRUNZE DE ZMEURA 50 ML

Frunzele de zmeură sunt bogate în vitamina C și conțin taninuri. Curata tractul intestinal datorita ..

55,00RON

EXTRACT DE SANZIENE COMPLEX FARA ALCOOL 50 ML

EXTRACT DE SANZIENE COMPLEX FARA ALCOOL 50 ML

Uciderea virusurilor - Extract complex de plante care stimulează imunitateaIngrediente: glicerină ve..

55,00RON

EXTRACT DE CRETISOARA (Alchemilla monticola) 50 ml fara alcool

EXTRACT DE CRETISOARA (Alchemilla monticola) 50 ml fara alcool

Alchemilla  este o plantă hemostatică, antiinflamatoare și astringentă.Ingrediente: glicerina v..

55,00RON

EXTRACT DE CEAI VERDE 50 ML

EXTRACT DE CEAI VERDE 50 ML

Ceaiul verde scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge, întărește sistemul imunitar, pr..

55,00RON