Combinația tehnologiei FenuMAT™ cu tehnologia lipozomală deschide noi orizonturi în creșterea nivelului de vitamina C, mai mult decât atât, o face prin utilizarea unor ingrediente exclusiv naturale.

Vitamina C este introdusă în lipozomi formați din fosfolipide naturale, care apoi sunt încorporate într-un sistem hidrogel produs din fibrele semințelor de schinduf. Drept urmare, chiar și aportul unei singure doze de 360 mg de vitamina C procesată în acest mod crește nivelul de vitamina C într-o măsură în care nicio doză de vitamina C tradițională nu o poate face, și chiar și din vitamina C procesată lipozomal este nevoie de o cantitate infimă, de exemplu, de 10 g. Produsul nostru este recomandat celor care și-au propus în mod expres să își maximizeze nivelul de vitamina C, să atingă un nivel suprafiziologic de vitamina C, respectiv, pentru cei cărora vitamina C tradițională le provoacă probleme digestive sau cărora le este incomodă distribuirea uniformă pe parcursul unei zile.

Administrare: Pentru consum general, 1 buc. capsulă pe zi, iar pentru maximizarea continuă a nivelului vitaminei C, chiar și 9 buc. capsule pe zi (de exemplu, 3 buc. la fiecare 8 ore).

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Care este avantajul Fenu-C+?

Datorită tehnologiei sale unice, cu ajutorul Fenu-C+ menținerea unui nivel ridicat de vitamina C în organism este posibilă într-un mod mult mai confortabil decât în cazul  altor suplimente de vitamina C.

În plus, prin utilizarea acestui produs se poate obține și așa-numitul nivel suprafiziologic de vitamină, ceea ce nu este posibil cu niciun preparat  tradițional de vitamina C. Datorită acestui fapt, acest produs poate înlocui și vitamina C intravenoasă sau poate fi folosit ca o completare a acesteia.

Un alt avantaj este că poate fi luat și de către cei care se tem că dozele mari de vitamina C le-ar putea provoca pietre la rinichi. Această îngrijorare este, oricum, destul de nefondată, iar în cazul Fenu-C+, complet nefondată, deoarece – așa cum vom vedea – sub  formă de Fenu-C+™, pentru ca pe parcursul zile să fie menținut un nivel optim de vitamina C în sânge este suficientă chiar și o zecime din cantitatea obișnuită, așadar prin rinichi va trece o cantitate mult mai mică. Iar motivul pentru care din vitamina C tradițională este nevoie de o cantitate atât de mare pentru a menține un nivel optim de vitamina C în sânge este tocmai acela că rinichii o excretă într-un ritm rapid, adică o cantitate mare va trece prin tractul urinar.

De ce este special Fenu-C+?

Fenu-C+ este un preparat de vitamina C procesat cu  ajutorul așa-numitei tehnologii Hybrid-FenuMAT™, în denumirea căreia cuvântul „hybrid” apare deoarece în timpul producției sunt utilizate laolaltă două metode moderne care cresc absorbția produsului.

În primul rând, vitamina C este încapsulată, cu o eficiență de 95%, în lipozomi de dimeniuni reduse, potrivite, în timp ce chiar și vitamina C lipozomală preparată profesional are, de regulă, o eficiență de numai 30-60%.

Acești lipozomi umpluți cu vitamina C sunt, apoi, prelucrați și cu așa-numita tehnologie FenuMAT™, ceea ce înseamnă că sunt introduși într-o matrice formată dintr-o fibră specială obținută din semințele de schinduf. Acest lucru creează un sistem hidrocoloid care conține vitamina C învelită în lipozomi, care este apoi liofilizat. Pentru toate acestea se utilizează doar lecitină de floarea soarelui și fibre din semințe de schinduf. [1]

Cu ajutorul ultrasunetelor, prin intermediul tehnologiei FenuMAT™, fibrele speciale obținute din semințe de schinduf sunt folosit, pentru a crea o structură de matrice pentru ingredientele active, care funcționează ca un așa-numit sistem hidrocoloid reversibil, care este o nouă generație de tehnologii coloidale care îmbunătățesc absorbția (în termeni profani, incorect spus, dar mai clar: tehnologii lipozomale). În cazul mai multor ingrediente active, este chiar mai eficient decât tehnologiile lipozomale.

Care este punctul forte al vitaminei C procesată cu tehnologia Hybrid-FenuMAT™?

Fenu-C+ are o absorbție cu +600% mai mare în comparație cu cea a vitaminei C simple, în timp ce vitamina C lipozomală o are, de obicei, de numai +10-79%. [1] Cum poate fi ceva absorbit atât de bine, când pentru vitamina C simplă, acest număr este de numai 40-90%, iar pentru vitaminele C lipozomale de calitate, de peste 97%? Pentru a înțelege acest lucru, să învățăm mai întâi despre funcția vitaminei C.

Absorbția și metabolizarea vitaminei C

Corpul uman metabolizează vitamina C în funcție de nivelul acesteia din sânge. Dacă nivelul de vitamina C (ascorbat) din sânge este de peste 60-70 µM/L, atunci are un timp de înjumătățire de aproximativ o jumătate de oră, adică nivelul său scade foarte repede și se golește rapid. Dacă nu atinge însă un nivelul sanguin de 60-70 µM/L, timpul său de înjumătățire poate fi de câteva săptămâni. [2]

Cât de mult din cantitatea ingerată apare în sânge reprezintă doar un singur aspect, însă durata prezenței este independentă de asta. Fenu-C+ și diversele vitamine C lipozomale furnizează vitamina C în fluxul sanguin (și în celule) într-un mod diferit față de cele convenționale, „ocolind” astfel metabolizarea sa rapidă, chiar și în cazul unor niveluri ridicate în sânge. [2]

Așadar, atunci când se fac afirmații despre absorbția în procente a ceva și de o absorbire mai bună a unui produs în comparație cu altul, exprimată în procente, aceste informații pot fi interpretate doar în contextul dat. În fapt, modul în care pot fi comparate diferitele soluții este acela de a vedea în ce măsură și pentru cât timp poate crește nivelul sanguin câte un produs. Și mai eficient ar fi să se examineze nivelul din țesuturi, dar acest lucru necesită biopsie sau disecție, așadar acest lucru se face doar pe animale. Cel mai mare atu al tehnologiei FenuMAT™ este creșterea nivelului din țesuturi, deoarece a fost dezvoltată special în acest scop.

Cu această tehnologie, devine posibil să obținem un efect care nu numai că ocolește ficatul, sistemul digestiv și, odată cu acestea, și sistemul enzimatic neutralizant, ci și livrează ingredientele active în fluxul sanguin  într-un mod uniform, prolongat în timp, astfel încât fiecare celulă din corpul nostru (inclusiv celulele creierului) să poată absorbi o cantitate maximă din ele, și să ajungă și la organele celulare.


Ce nivel sanguin poate fi menținut cu vitamina C lipozomală?

Calitatea preparatelor cu vitamina C lipozomale variază foarte mult. Aceasta este influențată de cât de mult din conținutul de vitamina C a fost încapsulată cu succes în lipozomii mici, cu tehnologia respectivă, deoarece lipozomii mari sunt unele fără valoare. Eficiența încapsulării în lipozomi care să fie suficient de mici variază de la 0% la 95% pentru diferitele vitamine C lipozomale, însă de obicei este între 30-60%.

În consecință, există o diferență uriașă în absorbția lor și în efectul de creștere al nivelului sanguin. Un nivel sanguin ca cel care poate fi obținut și menținut prin administrarea a 350 mg de vitamina C procesată cu tehnologia Hybrid-FenuMAT™ poate fi atins doar cu o cantitate de 1000-36 000 mg de vitamina C procesată lipozomal. [1, 4]

Care este nivelul sanguin de vitamina C care ar trebui menținut, cine și când ar trebui să facă asta, și cum poate să o facă?

Este dificil de spus ce este ideal, dar o cercetare în domeniu care a fost făcută în 2018 poate reprezenta un bun punct de pornire. [5] În aceasta, realizatorii au măsurat nivelurile sanguine ale diferiților antioxidanți și modul în care acestea au legătură cu sănătatea participanților.

Mai exact, cum se corelează nivelurile sanguine ale diverșilor antioxidanți cu riscul oricărei cauze de deces și cu diferite boli. Doar în cazul vitaminei C s-a constatat că efectul său pozitiv nu începe să scadă peste un anumit nivel, ci mai degrabă crește  efectul său protector împotriva diferitelor boli și cauze de deces.

Deoarece nivelurile de vitamina C în sânge ale oamenilor sunt, de obicei, sub 100 µM/L, efectele lor au putut fi analizate, din păcate, doar până la această valoare. Cu toate acestea, riscul de boli și cauze de deces a scăzut constant până la un nivel de 100 µM/L, ceea ce înseamnă că valoarea optimă este, cu siguranță, mai mare decât aceasta, însă este discutabil care este cantitatea exactă.

Într-un test in vitro, un nivel sanguin de peste 280 µM/L s-a dovedit a fi cel mai eficient în controlul dezvoltării bacteriilor și al proliferărilor celulare, dar și un nivel sanguin mai mic decât acesta este, probabil, suficient, deoarece într-un organism viu este de mare ajutor și sistemul imunitar. [6]

Ce cantitate de vitamina C ajută împotriva răcelilor?

Potrivit unor rapoarte pe care le-au publicat medici care folosesc doze mari de vitamina C în practica lor, 10 g de vitamina C pe zi ajută la prevenirea răcelilor, însă pentru tratarea răcelilor sunt potrivite doar niște cantități mai mari. Astfel de doze extrem de mari de vitamina C s-au dovedit a fi benefice și în alte cazuri. [7, 8]

Desigur, niște date anecdotice nu ne ajută prea mult, însă într-o meta-analiză realizată pe baza a 27 de studii clinice s-a constatat că administrarea a 1 g de vitamina C pe zi reduce incidența răcelilor cu numai 6%, în timp ce administrarea  a 2 g pe zi, deja cu 21%. În cazul copiilor, 1 g reduce incidența cu 17%, iar 2 g, cu 26%. [9] Dacă ne gândim bine, greutatea medie a unui copil este de aprox. două ori mai mică decât cea a unui adult, așadar este logic că la copii, 1 g are un efect similar cu 2 g la adulți (17% și 21%). Iar faptul că o doză de 2 g este mult mai eficientă la copii decât o doză de 1 g sugerează că o doză de 4 g ar fi mult mai eficientă pentru adulți, decât o doză de 2 g. Așadar, acest lucru poate confirma, oarecum, ceea ce au observat medicii.

Per total, în cazul unei persoane sănătoase, cel mai probabil că un nivel sanguin de aproximativ 150-200 µM/L (poate chiar 100 µM/L) este suficient, însă nu merită ca nivelul să fie menținut în mod permanent peste 250 µM/L, deoarece nu este o stare naturală. Cu toate acestea, în caz de boală, intervenție chirurgicală, leziuni suferite sau stres, vitamina C se metabolizează foarte repede, așadar menținerea acestui nivel ideal de peste 100 µM/L este mai dificilă. [2, 8]

Există condiții în care cineva dorește în mod expres să atingă sau chiar să mențină un nivel suprafiziologic de vitamina C. Un nivel suprafiziologic poate fi obținut chiar și cu vitamina C intravenoasă, însă nu poate fi menținut toată ziua, sau zile întregi, sau luni/an întregi. În astfel de cazuri speciale, această nouă tehnologie poate fi de un ajutor deosebit.

Cum putem menține un nivel sanguin de vitamina C de aproximativ 150-200 µM/L?

Potrivit testelor de până acum, dacă nu suntem bolnavi, pentru menținerea unei valori de 200 µM/L este nevoie de aprox. 10 grame de vitamina C tradițională pe zi. Însă, pe de-o parte, o asemenea cantitate nu este recomandată, iar pe de altă parte, aproape sigur ar provoca diaree. O valoare de 150 µM/L ar putea fi menținută probabil și cu 4 x 1,5 g pe zi, ceea ce – deși  nu este  ceva recomandat în mod oficial – ar provoca diaree doar câtorva, în schimb ar putea fi o soluție economică, bună.

Ceea ce poate fi recomandat în mod oficial: potrivit datelor testărilor 1g Fenu-C+, 0,7g de Fenu-C+ (care conține aprox. 210 mg de vitamina C) menține o valoare de aproximativ 150-200 µM/L timp de 6-8 ore, așadar dacă luați 2-3 bucăți pe zi, nivelul sanguin poate fi menținut în acest interval timp de 24 de ore pe zi. (Acest nivel sanguin poate fi menținut și cu vitamina C procesată lipozomal, 2-3x 1-10 g pe zi, timp de aproximativ 24 de ore.)

În caz de răceală, infecții sau leziuni, respectiv după o intervenție chirurgicală este indicat să luați o doză mai mare de atât, deoarece nivelul sanguin scade foarte repede.

Cum putem menține un nivel suprafiziologic de vitamina C în sânge? Altfel spus: cum poate fi înlocuită vitamina C intravenoasă cu Fenu-C+?

În primul rând trebuie precizat că atingerea și menținerea unui nivel sanguin mai mare de 200-250 µM/L nu poate fi un scop decât în cazuri speciale, nefiind ceva recomandat la modul general. Despre cazurile speciale nu ne putem pronunța, și considerăm că este foarte important ca persoana care plănuiește să atingă un nivel atât de mare de vitamina C în sânge – fie prin administrare intravenoasă, fie altfel – să consulte un medic. Din datele studiului descris mai devreme, este clar că în urma administrării a mai mult de 1 g de Fenu-C+, nivelul sanguin se apropie de 250 µM/L, timp de 4 ore. Administrarea a 2-3 g în același timp are șanse mari de a genera o valoare sanguină de peste 400 µM/L, într-o perioadă similară de timp. (În prezent avem în plan realizarea unor teste în acest sens).

Întrucât vitamina C tradițională este absorbită printr-un mecanism diferit, dacă scopul este de a maximiza nivelul sanguin, merită să luați zilnic o cantitate de vitamina C simplă care încă nu vă provoacă probleme digestive, urmând ca efectul de creștere al nivelului sanguin asigurat de vitamina C lipozomală sau Fenu-C+ să se adauge în mod suplimentar. Se presupune că astfel pot fi atinse chiar și valori de peste 800 µM/L în sânge. [2, 10]

Merită menționa, de asemenea, faptul că o parte din vitamina C învelită în lipozomi nu poate fi măsurată în fluxul sanguin, deoarece ajunge acolo sub formă de lipozomi, așa cum ajunge și în celule. Datele măsurate în sânge arată, probabil, doar cantitatea instantanee de vitamina C liberă eliberată de lipozomii care au ajuns în celule și au revenit în sânge, așadar este posibil ca și nivelul sanguin scăzut descris mai sus să fie deja suficient, dacă este vorba de vitamina C lipozomală (inclusiv Fenu-C+™), deoarece scopul este ca aceasta să ajungă la celule. [2]

GAL Fenu-C+ 90 caps.

  • 202,00RON


Produse asemănătoare

GAL Vitamina D3  - 4000 IU

GAL Vitamina D3 - 4000 IU

Vitamina D3 naturală sub formă de picături uleioase în ulei MCT.Supliment alimentar natural, conține..

55,00RON

GAL Peptide din colagen de bovine - Vită Clasic 300 gr

GAL Peptide din colagen de bovine - Vită Clasic 300 gr

GAL Peptide de Colagen din Vita - 300 grBeneficiile colagenului pentru organism Colagenul este ..

82,00RON

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice  - 150 g

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice - 150 g

BIMUNO® FLORA COMPLEX DE FIBRE PREBIOTICE – SUSTINE SISTEMUL DIGESTIVBimuno® este un amestec special..

94,00RON