GAL Glicină 250g

Glicina este un aminoacid natural, care se regăsește în cantități mari în colagen. Întrucât are un gust dulce, neînsoțit de vreun gust amar, este potrivită pentru a fi utilizată la îndulcirea alimentelor și băuturilor. Este termorezistentă, astfel că poate fi adăugată și prăjiturilor sau băuturilor calde. Puterea sa de îndulcire este una asemănătoare celei a zahărului cristal.

În proteinele de tip colagen, glicina este aminoacidul care se regăsește în cea mai mare cantitate. În alte surse de proteine poate fi regăsit doar în cantități mici. În zilele noastre, consumăm mult mai puține proteine de tip colagen, decât au făcut-o strămoșii noștri, întrucât supa de oase, răciturile, ciorba de burtă și alte mâncăruri asemănătoare nu prea mai sunt la modă. Astfel, proporția de aminoacizi din aportul nostru de proteine s-a modificat semnificativ. (De exemplu, cea a glicinei a scăzut în comparație cu celelalte.) În timpul evoluției, acest lucru nu a fost caracteristic, astfel că s-a pus întrebarea dacă acest lucru ar putea avea consecințe nefaste. Efectele benefice ale aportului de glicină confirmă acest lucru.

Dozare: Înainte de culcare, dizolvați 1 linguriță de glicină în 1-2 dl de lichid călduț (apă călduță, de exemplu) și sorbiți încet. Conținutul linguriței poate fi luat și în mod direct, în cavitatea bucală. Consumul unei cantități mici este recomandat și după mese (1 linguriță sau 1/2 linguriță), dacă acestea nu au inclus și proteine de tip colagen. Astfel, glicina consumată după mese ajută la echilibrarea proporției de aminoacizi obținuți din alimentație. Poate fi adăugat și în cafea sau alte lichide, poate fi adăugat și prăjiturilor. Are un gust plăcut, dulce, nefiind însoțit de un gust amar (dacă vom lua în gură chiar praful, gustul ni s-ar putea părea chiar excesiv de dulce.)

Glicemie optimă

Reduce semnificativ efectul glucozei (și, prin urmare, al carbohidraților) de creștere a glicemiei. Stimulează eficiența insulinei, fără a crește nivelul acesteia, în schimb crește nivelul glucagonului benefic, care este „antagonistul” insulinei. În cazul rezistenței la insulină, se observă o scădere a nivelului de lipide sanguine.

Piele

Pielea omului conține o cantitate semnificativă de colagen, prin urmare și de glicină. Peptidele de colagen sunt cunoscute și foarte cercetate pentru efectele lor de reducere a ridurilor, de îmbunătățire a elasticității, de hidratare și de întinerire a pielii. Iar colagenul datorează o mare parte din acțiunea sa conținutului ridicat de glicină. Colagenul, glicina, vitamina C și extractele din semințe și coajă de struguri, respectiv bioflavonoidele pot fi o combinație excelentă pentru a ne păstra prospețimea pielii – din interior.

Sistem nervos

În cantitate mică  poate crește vigilența și circulația microcapilarelor din creier. Totodată, potrivit unor experimente, este o soluție eficientă și în tratarea depresiei, a schizofreniei și a OCD (tulburare obsesiv-compulsivă).

Detoxifiere

În acest caz există doar studii pe animale, dar potrivit acestora, ameliorează funcțiile hepatice și renale, stimulează producerea substanței numite glutation, cu efect detoxifiant și antioxidant puternic.

Somn

Există mai multe studii referitoare la efectul glicinei asupra somnului, la om. Printre constatări se numără faptul că glicina (3 grame ingerate) consumată înainte de culcare îmbunătățește calitatea somnului, accelerează adormirea și reduce riscul trezirii prea devreme, stimulează senzația de odihnă chiar și cu mai puțin somn. (Deseori, șase ore de somn cu glicină au fost echivalente cu opt ore de somn fără glicină.)

Glicina este și un îndulcitor excelent!

Nu are niciun gust neplăcut, este termorezistent și are un efect de îndulcire oarecum echivalent cu cel al zahărului. Spre deosebire de poli-alcooli (de exemplu: xilitol/zahăr din mesteacăn, maltitol, eritritol), nu provoacă nimănui probleme intestinale. Nu păcălește organismul, deoarece la baza gustului său dulce nu se află doar 0 calorii, cum este cazul multor îndulcitori, ci glicina este o proteină, iar organismul reacționează la ea ca atare. (Organismul sesizează gustul dulce ca pe o sursă de zahăr, iar la nevoie, el chiar poate obține zahăr din glicină, fără să cauzeze hipoglicemie.) Iar datorită efectului puternic de inhibare a creșterii glicemiei, este excepțional pentru îndulcirea prăjiturilor și a altor produse similare – care conțin, oricum, cantități mari de carbohidrați – deoarece controlează creșterea bruscă a glicemiei.

Efect de prelungire a vieții

În experimentele pe șoareci, un aport caloric redus – în plus față de un aport normal de micronutrienți/macronutrienți – este eficient în creșterea duratei de viață a șoarecilor. Acest efect s-a demonstrat și la maimuțe, și parțial și la oameni. (Desigur, din motive etice, la oameni nu pot fi efectuate experimente cu restricție calorică pe viață, astfel încât la oameni, concluziile au fost trase doar în urma măsurării așa-numitelor telomeri.) O durată de viață chiar mai lungă (+40%) decât  cea cu restricție calorică a fost obținută în experimentele cu șoareci în care a fost limitat aportul unui aminoacid numit metionină. Ulterior, rezultate similare au fost obținute prin suplimentarea alimentației șoarecilor cu cantități mari de glicină. Acest lucru se datorează faptului că glicina limitează întrebuințarea metioninei din alimentație, echilibrând,  astfel, raportul de aminoacizi absorbiți din proteine, în sânge. Încă nu au fost efectuate studii pe oameni, dar se presupune că ar fi la fel de eficient. Având în vedere că majoritatea alimentelor conțin multă metionină, dieta cu metionină limitată nu este, practic, posibilă. În schimb, consumul de glicină după mese (ex. deserturi sau băuturi îndulcite cu glicină) simulează o dietă cu o cantitate redusă de metionină și are un efect de prelungire a vieții, căci glicina limitează absorbția metioninei.

GAL Glicina- 250g

  • 36,00RON


Produse asemănătoare

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex - 60 dozaVitamina K complex are rol principal în urm..

73,00RON

GAL Biocurcumin+

GAL Biocurcumin+

GAL Biocurcumin+, 225 mg x 30 caps.Deși se administrează pe cale orală, aceste capsule asigură acces..

73,00RON

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

De la inimă sănătoasă până la minte sănătos! Fiecare doză conține o cantitate de omega 3 identică cu..

103,00RON

GAL Glicina 500g

GAL Glicina 500g

Glicemie optimăReduce semnificativ efectul glucozei (și, prin urmare, al carbohidraților) de creșter..

64,00RON

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice  - 150 g

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice - 150 g

BIMUNO® FLORA COMPLEX DE FIBRE PREBIOTICE – SUSTINE SISTEMUL DIGESTIVBimuno® este un amestec special..

94,00RON

GAL Laktoferrin PLUS - Puterea Colostrului - 120 g

GAL Laktoferrin PLUS - Puterea Colostrului - 120 g

Lactoferina este proteina care conferă colostrului valoare. Ajută repopularea și refacerea microbiom..

224,00RON

GAL Omega-3 Eco -60 caps.

GAL Omega-3 Eco -60 caps.

In produs folosim concentraţie naturală de ulei de pește: provenite din pești sălbatici mici cu zero..

86,00RON

GAL Peptide de Colagen din Peste - 150g

GAL Peptide de Colagen din Peste - 150g

Acest produs de la GAL este colagen de peşte franţuzesc, Naticol, varianta cea mai digerabilă, unde ..

102,00RON