GAL PrimaVie® Shilajit - 30 doze (60 capsule)


Mumio – Simte forța timpurilor vechi!


Cu milioane de ani în urmă, atunci când Munții Himalaya s-au format prin coliziunea continentului Indian cu Asia, vechea junglă existentă acolo s-a conservat, ca o biomasă, în adâncurile Munților Himalaya. Acesta este shilajitul, pe care vindecătorii indieni, tibetani și mulți alți vindecători ai altor vremuri l-au cunoscut și l-au prețuit datorită efectelor sale de întinerire, fortificare și detoxifiere.


Produsul nostru folosește extractul de shilajit brevetat PrimaVie®. Acesta a fost dezvoltat de către dr. Shibnath Ghosal (care mai trăiește și astăzi) și echipa sa de cercetare. Este extras printr-o metodă în cadrul căreia se folosește doar apă, astfel că sunt păstrate toate ingredientele active și proporțiile originale – în concentrații multiple. Numeroase studii clinice demonstrează efectul acestui extract.

Dozare: 1-2 capsule în timpul mesei, de două ori pe zi, așadar în total 2 sau 4 capsule pe zi. Administrați timp de 2-3 luni, apoi luați o pauză de 1-2 săptămâni.

Caracteristici produs

- Fără alergeni

- Fără gluten

- Fără ouă

- Fără alergeni din soia

- Fără lactate și fără lactoză

- Fără dioxid de sulf

- Fără zahăr

- Fără OMG

- Hârtie certificată FSC (CO31340)

- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru

- Ambalaj 100% reciclabil

Shilajit (sau mumio) este, practic, biomasa junglei ancestrale care s-a format la coliziunea subcontinentului indian cu Eurasia, sub munții Himalaya care s-au înălțat la acel moment. Acea junglă ancestrală a trecut, de-a lungul a multe milioane de ani, printr-un proces de compostare, formându-se în ea numeroase compuși chimici unici și valoroși. Această masă conține, totodată, nenumărate oligoelemente valoroase. Cu secole înaintea zilelor noastre, oamenii au observat că maimuțele care trăiesc acolo consumă cu regularitate o masă stranie, neagră, rășinoasă, datorită căreia erau neobișnuit de sănătoase și trăiau foarte mult. Atât ayurveda, cât și medicina tibetană o consideră drept cea mai eficientă substanță de întinerire. Oamenii de știință din zilele noastre au recunoscut deja efectul pozitiv asupra unității energetice a celulelor, asupra mitocondriilor, precum și acțiunea de sprijinire a sistemului hormonal. Este adaptogen, ca și Ashwagandha, și sprijină randamentul fizic și spiritual, însă Shilajit se folosește în primul rând pentru efectul de întinerire și ca afrodiziac. S-au prelevat probe de țesut de la oamenii care au consumat, timp de 12 săptămâni, 500 mg (2x250 mg) de PrimaVie® Shilajit pe zi. Ca rezultat al administrării de Shilajit s-a constatat o extrareglementare semnificativă asupra genelor așa-numitei matrice extracelulare. Sinteza mai multor tipuri de proteine-colagen s-a accentuat, precum și cea a elastinei, în timp ce a scăzut activitatea enzimelor de descompunere ale acestora. În cursul acestui studiu, țesutul s-a obținut din coapse, prin biopsie, astfel că această cercetare a demonstrat în mod direct, deocamdată, doar efectul pozitiv asupra musculaturii și țesuturilor conjunctivale. Efectul stimulativ asupra mai multor tipuri de sinteză a colagenului și de inhibare a descompunerii ne lasă să prevedem o acțiune pozitivă și asupra pielii, a sistemului osos și a țesuturilor conjunctivale, căci și acestea conțin cantități mari de proteine-colagen, iar nivelul sănătos ridicat al acestora scade odată cu înaintarea în vârstă. Foarte multe beneficii ale Shilajitului nu sunt dovedite încă, deoarece până de curând, medicina occidentală nu a fost interesată de acesta.

 Efectele Shilajitului, confirmate de studii clinice umane

Sistem hormonal întinerit și sporirea fertilității la bărbați sănătoși și infertili, deopotrivă În cadrul unui studiu efectuat în anul 2009, s-au administrat unui grup de bărbați infertili 200 mg (2x100 mg) PrimaVie® Shilajit zilnic, timp de 90 de zile. S-a constatat creșterea numărului total al spermatozoizilor, inclusiv al celor sănătoși, precum și accentuarea mobilității lor, în timp ce nivelul așa-numitei melondialdehide indicatoare a deteriorărilor oxidative constatate în materia ejaculată a scăzut, ba mai mult, au dispărut ori s-au diminuat și elementele (celule epiteliale și drenaj) care indică infecții, inflamații. Totodată a crescut cu 23,5 % și nivelul de testosteron din sânge. În grupul la care s-a administrat substanță placebo, în schimb, valorile nu au crescut, dimpotrivă, au scăzut. Experimentul s-a repetat mai târziu, în anul 2015, pentru a se afla dacă efectul pozitiv se manifestă și în cazul sistemului hormonal de la bărbații sănătoși. S-a administrat PrimaVie® Shilajit unui grup de bărbați de vârstă medie, sănătoși, cu nivel de testosteron normal-ridicat, timp de 90 de zile, de această dată doze de 500 mg (2x250 mg) zilnic. Nivelul de testosteron total și liber a crescut semnificativ, cu 20%, iar la bărbații cu placebo a scăzut cu 25-36%. Această scădere surprinzătoare la grupul placebo se datorează, probabil, efectului asupra nivelului de testosteron a schimbării de temperaturi și cicluri de lumină odată cu schimbarea anotimpurilor. Ceea ce poate însemna că PrimaVie® Shilajit poate împiedica, astfel dozat, efectul agenților externi de scădere a testosteronului, ori că s-ar fi putut atinge o creștere mult mai mare decât de 20% dacă experimentul s-ar fi efectuat într-o altă perioadă a anului. Oricum, valorile nivelului de testosteron, în loc să scadă, au crescut semnificativ în rândul celor cărora li s-a administrat PrimaVie® Shilajit. O altă constatare interesantă a acestui studiu este și că nivelul de testosteron a crescut fără ca nivelul hormonului luteinizant să fi crescut, ceea ce poate duce la concluzia că întărește sănătatea testiculelor și efectul nu se datorează acțiunii asupra creierului, ca la majoritatea altor substanțe și metode. La grupul în care s-a administrat PrimaVie® Shilajit odată cu creșterea de testosteron s-a constatat și creșterea semnificativă (+31%) a nivelului DHEA, un alt hormon cu efect de „întinerire”, în timp ce la grupul placebo nu s-a observat schimbare. Nivelul crescut de DHEA intensifică libidoul, dezvoltă musculatura, ameliorează capacitățile intelectuale, având și numeroase alte efecte benefice.   

Creșterea nivelului de antioxidanți din organism și îmbunătățirea hemogramei

În cadrul studiu efectuat în anul 2003, dintr-un grup de 30 de tineri studenți la medicină 20 au luat, timp de 45 de zile, 2g de extract de Shilajit zilnic (o cantitate atât de mare, pentru că era mai puțin concentrat decât PrimaVie®), iar 10 dintre ei ai primit placebo. Nivelul de antioxidanți ai celor care au luat Shilajit a crescut și s-a ameliorat și hemograma. Nivelul de trigliceride și de colesterol a scăzut semnificativ (s-a îmbunătățit proporționalitatea de colesterol: a scăzut LDL, VLDL și a crescut HDL). A crescut nivelul de vitamina C în sânge cu 37,5%, iar cel al vitaminei E, cu 34,7% (deși Shilajit nu conține nici vitamina C, nici vitamina E). Ceea ce este esențial, este că și nivelul din sânge al unuia dintre antioxidanții „proprii” produși de organism (SOD) a crescut cu 25,6%. La grupul placebo nu s-au produs schimbări la niciunul dintre parametri.

Efectul de întinerire prin stimularea sintezei și inhibarea descompunerii colagenului

Un studiu mai recent, din anul 2016, a confirmat efectul pozitiv demult bănuit al PrimaVie® Shilajit asupra sintezei de colagen. S-au prelevat probe de țesut de la oameni care au consumat, timp de 12 săptămâni, 500 mg (2x250 mg) de PrimaVie® Shilajit pe zi. Ca rezultat al administrării de Shilajit s-a constatat o extrareglementare semnificativă asupra genelor așa-numitei matrice extracelulare. Sinteza mai multor tipuri de proteine-colagen s-a accentuat, precum și a elastinei, în timp ce a scăzut activitatea enzimelor de descompunere ale acestora. În cursul acestui studiu țesutul s-a obținut din coapse, prin biopsie, astfel această cercetare a demonstrat în mod direct, deocamdată, doar efectul pozitiv asupra musculaturii și țesuturilor conjunctivale. Efectul stimulativ asupra mai multor tipuri de sinteză a colagenului și de inhibare a descompunerii ne lasă să prevedem o acțiune pozitivă și asupra pielii, a sistemului osos și a țesuturilor conjunctivale, căci și acestea conțin cantități mari de proteine-colagen, iar nivelul sănătos ridicat al acestora scade cu înaintarea în vârstă. În luna februarie 2016 s-a demarat un nou experiment în cadrul căruia s-a studiat efectul consumului de 250-500 mg de PrimaVie® Shilajit asupra pielii, pe un grup de 45 de femei. Studiul este în desfășurare, rezultatul se va afla în 2019...

Alte efecte pentru care există, deocamdată, doar experimente in-vivo (efectuate pe animale vii):  

Atenuarea durerilor articulare și a inflamațiilor

În anul 2012, stăpânii a 10 căței cu dureri articulare din cauza osteoartritei au fost rugați să pună în mâncarea câinilor câte 500 mg PrimaVie® Shilajit pe zi, timp de 150 zile. La 60 de zile s-a constatat o ameliorare în starea cățeilor, aceasta crescând din ce în ce mai mult, odată cu administrarea produsului.

Totodată

Crește absorbția, eficiența și efectul coenzimei Q10.

Îmbunătățește funcționarea unităților producătoare de energie (mitocondrii) ale celulelor.

Eficient în cazul oboselii cronice (prin efectul de echilibrare asupra axei HPA).

Este eficient împotriva formării dependențelor drog/alcool).

Sporește rezistența și performanța fizică.

Scade CRP-ului, indicatorul nivelului de inflamație din organism.

Ajută la asimilarea nutrienților, precum și detoxifierea, în primul rând la eliminarea metalelor grele.

GAL PrimaVie® Shilajit - 60 caps.

  • 96,00RON


Produse asemănătoare

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex - 60 dozaVitamina K complex are rol principal în urm..

73,00RON

GAL Biocurcumin+

GAL Biocurcumin+

GAL Biocurcumin+, 225 mg x 30 caps.Deși se administrează pe cale orală, aceste capsule asigură acces..

73,00RON

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

De la inimă sănătoasă până la minte sănătos! Fiecare doză conține o cantitate de omega 3 identică cu..

103,00RON