Vitamina D3 naturală sub formă de picături uleioase în ulei MCT.

Supliment alimentar natural, conține colecalciferol din surse naturale – forma cea mai absorbită.

Vitamina D3 este o vitamină necesară pentru bună funcționare a sistemului imunitar.

Indicat în caz de rahitism (la copii), reumatism, gravide și lăuze, fragilitate a oaselor și dintilor, imunitate scăzută, boli autoimune.

Picăturile de Vitamina D3 fiind obținute din surse naturale și dizolvate în extract de ulei de cocos bio-organic se pot consuma cu siguranță chiar și în doze mari, fără capsule. Datorită gustului neutru pot fi administrate împreună cu alimente și se acceptă ușor de către copii mici. În acest produs vitamina D3 este dizolvată in ulei organic de MCT (trigliceride cu lanț mediu) obținut din ulei de cocos și de palmier din culturi cu certificare BIO și RSPO asigurând astfel absorbția si stabilitatea potrivită. Stabilitatea este de asemenea asigurată si de către tocoferolii naturali (vitamina E).


Despre vitamina D3

În ultimii 10-20 de ani multe studii au cercetat legătura dintre nivelul vitaminei D din organism și bolile. Rezultatele spun că importanța ei este mult mai mult decăt asigurarea oaselor și dinților sănătoși. La populații cu nivel ridicat de vitamina D, apariția cancerului, bolilor cardio-vasculare, diabetul și bolile sistemului neuro sunt semnificativ mai scăzute. Deci scade riscul bolilor civilizaționale, mai ales a cancerului. Dincolo de acestea, vitamina D3 previne riscul îmbolnăviriilor infecțioase al sistemului respirator și susține în general funcționarea sistemului imunitar, fiind poate chiar cel mai important suport pentru sistemul imun.

Conform specialiștilor vitamina D3 este noul vitamina C, este indispensabil organismului, vitamină, neurotransmițător și hormon în același timp.

Lipsa vitaminei D3 este una dintre cauzele principale ale îmbolnăviriilor de tip răceală pe timp de iarnă precum și cauza comună a dezchilibrelor hormonale, în special în cazul problemelor autoimune.

Vitamina D şi depresia. Vitamina D joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi funcţionarea cerebrală, iar studiile confirmă că administarea dozelor crescute de vitamina D sunt asociate cu o ameliorare vizibilă a simptomelor depresiei.

Din ce în ce mai multe studii subliniează ceea ce susțin și cei mai mulți experți în domeniul sănătății și anume că vitamina D3 reprezintă un rol extrem de important în funcționarea sistemului imunitar, un avantaj semnificitiv dar totusi omis până de curând.

De ce este vitamina D3 importanta pentru bebelusi

Aportul de vitamina D3 este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușilor, iar în cazul în care copilul este hrănit cu lapte matern care nu conține suficientă vitamina D (mama suferă de carență de vitamina D) atunci crește riscul de dezvoltare a rahitismului. Aceasta afecțiune este o consecință principală a lipsei de vitamina D din organismul copilului și se manifestă prin deformări ale oaselor, în special ale oaselor de la nivelul membrelor inferioare.

Vitamina D joacă un rol vital în dezvoltarea sănătoasă a copilului atât fizică, prin fixarea calciului în oase, cât și mentală și cognitivă.

Aproape toți medicii le recomanda părinților să le administreze bebelusilor vitamina D3. Pediatrii recomandă vitamina D3 în primii doi ani de viață a copiilor. Pentru bebelusi, este recomandat un aport zilnic de 400, dar cunoaștem din studiile recente, că această doză este chiar minimă pentru prevenție, iar pentru o dezvoltare ideală putem folosi o doză dublă, 800 – 1.000 UI zilnic.


Lipsa Vitaminei D3

Ultima statistică din Ungaria spune că 95% din populație are lipsă de vitamina D.

Simptome

 • Carenta de vitamina D3 provoaca simptome dintre cele mai diverse, de la dureri, pana la stari depresive. Cateva dintre simptomele dupa care poti recunoaste deficitul de vitamina D3 sunt:
 • Schimbari bruste ale starii de spirit, stari de iritabilitate
 • Oboseala, apatie si lipsa de concentrare
 • Dureri musculare si slabiciune la nivelul muschilor
 • Disconfort la nivelul articulatiilor
 • Transpiratie excesiva
 • Riscurile si complicatiile cauzate de o deficienta de vitamina D3


Cand exista carente puternice de vitamina D, avem de-a face cu probleme de sanatate foarte grave. Dintre riscurile si complicatiile asociate cu deficitul de vitamina D3, trebuie amintite:

 • Rahitism (copii) sau osteomalcie (adulti) – afectiune care influenteaza negativ procesul de dezvoltare al copiilor si care provoaca malformatii scheletice, deformari la nivelul oaselor.
 • Osteoporoza – in cazul femeilor trecute de menopauza, deficienta de vitamina D poate expune pacienta la osteoporoza, boala caracterizata prin demineralizarea oaselor.
 • Depresie
 • Oboseala cronica
 • Parodontoza
 • Imunitate scazuta si sanse mai mari de a fi afectat de boli usoare
 • Psoriazis
 • Astm bronsic
 • Boli cardiovasculare
 • Alzheimer si dementa
 • Sindrom metabolic
 • Preeclampsie (hipertensiunea arteriala cu care se confrunta unele femei in ultimul trimestru de sarcina)
 • Probleme de fertilitate
 • Boala Hashimoto (tiroidita autoimuna)
 • Diabet

ADMINISTRARE

Se recomandă 4 picături pe zi administrate oral direct in cavitatea bucală, ori consumate împreună cu alimente. Cel mai indicat este ca acest produs să fie folosit la prima masă a zilei. Nu se amestecă în lichide.

Pentru copii mici se recomandă câte 1 picatură/7 kg.

ATENȚIONARE

Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. Nu lăsați la îndemâna copiilor!


GAL Vitamina D3 - 4000 IU

 • 55,00RON


Produse asemănătoare

Prenatal GAL 30 doze

Prenatal GAL 30 doze

Produsul GAL Prenatal a fost dezvoltat în baza celor mai recente cercetări, încercându-se realizarea..

126,00RON

GAL Vitamina K-komplex 500 mcg K

GAL Vitamina K-komplex 500 mcg K

GAL Vitamina K-komplex , 500 mcg K-komplex x 30 dozaVitamina K complex are rol principal în urmatore..

39,00RON

GAL Vitamina E

GAL Vitamina E

GAL E-vitamin, 100 IU x 90 dozaSupliment alimentar sub formă de picături cu vitamina E obținută din ..

64,00RON

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

De la inimă sănătoasă până la minte sănătos! Fiecare doză conține o cantitate de omega 3 identică cu..

103,00RON

GAL Ulei de menta - 60 caps.

GAL Ulei de menta - 60 caps.

GAL Ulei de menta -100 mg/caps. - 60 caps.RECOMANDĂRI / BENEFICIIarsuri stomacale,greața,vârsături,g..

69,00RON

GAL Peptide de Colagen din Porc, 300 g

GAL Peptide de Colagen din Porc, 300 g

Frumusețe și flexibilitate! Colagenul confera elasticitate pielii si tesuturilor, stimuleaza regener..

70,00RON

GAL Multivitamina 30

GAL Multivitamina 30

GAL Multivitamine [30 doze]Produsul nostru GAL Multivitamine a fost dezvoltat în lumina celor mai re..

121,00RON

GAL Colina - 100 ml

GAL Colina - 100 ml

Colina este similara vitaminelor din complexul B si este folosita de organismul uman pentru a produc..

48,00RON

GAL Fenu-C+ 90 caps.

GAL Fenu-C+ 90 caps.

Combinația tehnologiei FenuMAT™ cu tehnologia lipozomală deschide noi orizonturi în creșterea nivelu..

202,00RON