Uleiul MCT este un ulei care este alcătuit exclusiv din așa-numiții acizi grași cu lanț mediu (MCT = Medium Chained Triglycerides). Uleiurile și grăsimile (uleiuri vegetale și grăsimi de proveniență animală) obișnuite sunt alcătuite din așa-numiți acizi grași cu lanț lung. Excepție fac uleiul de cocos și grăsimea din sâmburele de palmier, respectiv grăsimea din lapte (unt/ghee) în care alături de acizii grași cu lanț lung există un anumit număr de acizi cu lanț scurt.


Există 3(+)1 feluri de acizi grași cu lanț mediu:

  • acid caproic (C6)
  • acid caprilic (C8)
  • acid capric (C10)
  • acid lauric (C12) - acesta este „intrusul”.

 

Dintre toate, acidul lauric are legătură doar din punct de vedere chimic, fiziologic el se comportă mai mult ca acizii grași cu lanț lung.

Acizii grași cu lanț scurt și mediu, precum cele din uleiul MCT, se digeră/se absorb cu o viteză asemănătoare ca și glucoza, și nu necesită nicio enzimă lipază digestivă pentru grăsimi, nici bilă. În schimb, grăsimile/uleiurile obișnuite au o biodisponibilitate lentă și necesită sprijinul bilei și a cantității suficiente de enzimă lipază. O altă diferență esențială între uleiul MCT și uleiurile/grăsimile obișnuite este faptul că în ficat, acizii grași din MCT se transformă într-o variantă de acid butiric și alte corpuri cetonice, care reprezintă „combustibili”  mai buni pentru creier, decât glucoza obișnuită.

Uleiul de cocos și uleiul de palmier conțin în principal acid lauric, în schimb au foarte puțini acizi grași cu lanț mediu, care conferă nutrienții folositori creierului, și nici untul nu prea are. Uleiul MCT conține de 10-20 de ori mai mult din acestea.

Cea mai mare parte a uleiului MCT de la GAL (55%) o reprezintă acidul caprilic, care este cel mai eficient producător de „combustibil” pentru creier, dintre toate celelalte.

În afară de asta, toți acizii grași cu lanț mediu au și efect antibacterial, antifungic și antiviral. Au și efect de scădere a poftei de mâncare și de stimulare a metabolismului. L-am creat în primul rând pentru cei care urmează dieta ketogenă și intermittent fasting, adică posturi intermitente, dar este un supliment folositor pentru oricine.

Uleiul MCT GAL conține acizi grași cu lanț mediu, cu certificare RSPO, obținuți din ulei de palmier și extract de ghee provenite din ferme sustenabile. Certificatul RSPO este important în cazul fiecărui produs din ulei de palmier și MCT, deoarece produsele care nu au acest certificat sunt obținute prin uciderea orangutanilor și a distrugerii habitatelor lor.

Produsul nostru este îmbogățit cu complex de vitamine E naturale (tocoferoli mixați), în vederea unei stabilități mai ridicate.

Recomandare de utilizare: La început, până ne obișnuim, poate provoca cu ușurință diaree, astfel că se recomandă ca la început să se consume doar câte 1 linguriță. Mai târziu se pot lua și câte 10-20 ml. Are un gust plăcut, untos, este excepțional pentru orice mâncare sau salată, dar se poate pune și în cafea, în cacao sau se poate consuma ca atare. Nu se folosește la prăjit, nu se recomandă utilizarea la temperaturi de peste 120 °C.


Ulei MCT - 500 ml

  • 106,00RON


Produse asemănătoare

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex

GAL Vitamina K-komplex Forte- 1000mcg K-komplex - 60 dozaVitamina K complex are rol principal în urm..

73,00RON

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

GAL Ulei de peste - 3475 mg Omega 3

De la inimă sănătoasă până la minte sănătos! Fiecare doză conține o cantitate de omega 3 identică cu..

103,00RON

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice  - 150 g

GAL Bimuno® Flora Complex de fibre prebiotice - 150 g

BIMUNO® FLORA COMPLEX DE FIBRE PREBIOTICE – SUSTINE SISTEMUL DIGESTIVBimuno® este un amestec special..

94,00RON

GAL Peptide de Colagen din Peste - 150g

GAL Peptide de Colagen din Peste - 150g

Acest produs de la GAL este colagen de peşte franţuzesc, Naticol, varianta cea mai digerabilă, unde ..

102,00RON

GAL Q10 + ulei de MCT 250 ml

GAL Q10 + ulei de MCT 250 ml

Q10 dizolvat în fermentația vegetală în ulei MCTExistă două forme de Q10, forma redusă (ubiquinol) ș..

109,00RON