• Ulei esențial de Vetiver, 5 ml.

Vetiverul este o plantă care crește în smocuri similare cu iarba, este înaltă, are frunzele lungi și dese, cu un complex de rădăcini subterane care se adâncesc la peste 1 metru, rădăcini din care se extrage uleiul esențial. Iarba de vetiver a fost folosită în Calcuta și Haiti pentru confecționarea acoperișurilor de stuf și pentru copertine, jaluzele sau umbrele de soare, în timp ce în Java, rădăcinile au fost folosite pentru țesutul covoarelor. Nu este de neglijat nici faptul că planta limitează eroziunea solului.


Uleiul esențial de vetiver este azi un ingredient popular în parfumerie, la care se apelează îndeosebi pentru crearea parfumurilor bărbătești; se folosește de asemenea și la fabricarea de săpunuri, produse de toaletă sau produse cosmetice.

Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a rădăcinilor

Proprietăți organoleptice: lichid vâscos de culoare maronie

Ingrediente (INCI): vetiveria zizanoides root oil

Proprietățile uleiului esențial de vetiver

  • parfumant cu note pământii, este notă olfactivă de fond și fixator de parfum
  • circulator, tonic arterial și venos, tonic limfatic, de ajutor în edeme, varice, flebite
  • stimulator al sistemului imunitar, destresant, ușor afrodisiac

Cum se folosește uleiul de vetiver

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie
  • ca notă de bază și fixator, pentru formularea parfumurilor, în special a celor bărbătești
  • alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide (vezi articol tematic)
  • ca ingredient pentru parfumarea cosmeticelor, a deodorantelor sau a săpunurilor
  • ca ingredient în preparate cosmetice pentru masaje drenante și cu efect de stimulare a circulației sanguine
  • inclus în uleiuri sau creme de masaj, alături de alte esențe și extracte specifice

Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă


Ulei esențial de Vetiver, 5 ml.

  • Producători SlowNatur
  • Cod produs: SN027
  • Disponibilitate: În Stoc
  • 108,00RON


Produse asemănătoare

Ulei esențial de Mandarine 10 ml

Ulei esențial de Mandarine 10 ml

Ulei esențial de mandarină. Volum: 10 ml.100% silice naturală, Citrus reticulata.Efecte și proprietă..

21,00RON

Ulei esențial de Scorțisoara 10 ml

Ulei esențial de Scorțisoara 10 ml

Efecte și proprietăți: Scorțișoara are un efect de încălzire, antiseptic și astringent. Ajută la epu..

18,00RON