• WTN IOD 90 capsule

Cu iod extras din alge brune organice

Contrar unor sisteme de credință, pe lângă glanda tiroidă, avem multe alte organe care au o nevoie foarte mare de iod, cum ar fi sânii feminini, ovarele, testiculele și creierul. Un simptom frecvent al deficitului de oligoelemente poate fi apariția chisturilor dureroși/noduli benign la sâni, chisturi ovariene sau deteriorarea diferitelor funcții cognitive. Suplimentarea cu iod este, de asemenea, de cea mai mare importanță în timpul sarcinii, deoarece aportul inadecvat de iod poate chiar scădea IQ-ul copilului nenăscut, dar poate provoca și o întârziere în creșterea greutății acestuia.

Nu în ultimul rând, iodul este o componentă esențială a hormonilor produși de glanda tiroidă. În absența acesteia, cantitatea de hormoni produși de glanda tiroidă poate scădea, ceea ce poate duce la hipotiroidism sau la formarea gușii/gușii.

Ca urmare a aportului insuficient de iod, echilibrul hormonal al organismului în ansamblu poate fi ușor deranjat, care se poate manifesta prin diferite simptome (de exemplu, boli ginecologice, probleme de fertilitate, rezistență la insulină, epuizare a glandelor suprarenale, tulburări metabolice, creștere în greutate, oboseală etc.).

Este important de știut că Europa, inclusiv Ungaria, este o zonă cu deficit de iod. Datorită conținutului scăzut de oligoelement și iod din zona de creștere, conținutul de iod al alimentelor este, de asemenea, scăzut. Din păcate, cea mai mare parte a populației maghiare nu este în fruntea consumului de alimente bogate în iod (de exemplu, pește și alte organisme marine, alge), care ar putea furniza cel puțin o parte din aportul de iod, așa că utilizarea suplimentelor alimentare care conțin iod. este de maximă importanță.

În cazul suplimentelor alimentare, cunoașterea utilizării biologice este un aspect important al selecției produselor. Iodul anorganic (iodură) poate fi absorbit cât mai bine posibil - cu o utilizare de aproximativ 90% - dar indiferent de ce formă de iod este folosită, organismul îl va reduce la iod înainte ca procesul de absorbție să înceapă în partea superioară a intestinului subțire. Merită să alegeți iodul extras din algele brune, deoarece algele brune conțin iod sub formă de iodură de potasiu, dar conțin și aminoacizi care ajută la utilizarea iodului, precum și alte minerale și oligoelemente, precum fier, care susține metabolismul iodului. Pentru a ajuta metabolismul iodului, merită să acordați atenție aportului adecvat de vitamina C și magneziu în corpul nostru!

Factori care inhibă utilizarea iodului:

Utilizarea iodului în organism depinde de faptul dacă există o deficiență de iod în organism, de cât iod este saturat organismul și de ce alimente pe bază de plante consumăm în același timp cu suplimentarea cu iod. În unele plante (de exemplu ridichi, varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles) puteți găsi așa-numitele substanțele goitrogenice pot împiedica absorbția iodului, inhibă producția de hormoni tiroidieni. Totuși, este important de știut că acest tip de proprietate negativă dispare sau este redus semnificativ de căldură, de aceea este indicat să se consume plantele menționate după tratamentul termic.

Pe lângă goitrogeni, suplimentele alimentare care conțin cianocobalamină (vitamina B12), alimentele fortificate, băuturile (sucuri de fructe, muesli, brânzeturi din plante, înlocuitori de lapte din plante etc.) pot inhiba și utilizarea iodului datorită funcționalității nitrilice. grup. De asemenea, merită să evitați alimentele și suplimentele alimentare care conțin cianocobalamină din acest motiv.

IMPORTANT:

În cazul inflamației tiroidiene autoimune (Hashimoto) și al hipertiroidismului nodular, este extrem de important să discutați detaliile suplimentării cu iod cu un specialist.

Ce face ca produsul WTN să fie avansat?

Iodul din produs a fost extras din alge brune organice. Algele brune apar în număr mare în mările mai reci, cea mai importantă caracteristică a lor este că conțin o concentrație mare de iod anorganic (sub formă de iodură de potasiu) și alte oligoelemente.

Produs fara conservanti.

Ingrediente: extract din samburi de struguri, alge brune organice, gelatina (capsula).

WTN IOD 90 capsule

  • 50,00RON


Produse asemănătoare

WiseTree Complex de Acid Hialuronic 60 caps,

WiseTree Complex de Acid Hialuronic 60 caps,

Datorită extractului de acerola, este și o sursă naturală de vitamina C. Susținem hrana pielii dvs. ..

107,00RON

WiseTree Calcium Complex 60 caps.

WiseTree Calcium Complex 60 caps.

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul uman. Calciul reprezintă aproape 1,5% din greutatea..

63,00RON

WTN Bor, Crom, Molibden, Cupru si Siliciu 60caps.

WTN Bor, Crom, Molibden, Cupru si Siliciu 60caps.

Complex oligoelemente - fără iod și seleniu!Această pregătire a oligoelementelor a fost creată la ce..

75,00RON