• WTN METIL SPEKTRUM 60 caps

Un proces biochimic care este esențial pentru funcționarea organismului

Metilarea este un proces biochimic extrem de important pentru sănătatea fizică, mentală și emoțională a corpului uman.

Metilarea este capacitatea oamenilor (fierelor vii) de a răspunde flexibil la schimbările din mediu. Dacă metilarea unei persoane este optimă, aceasta reacționează extrem de flexibil și de ex. șansa de a dezvolta boli cronice este practic neglijabilă.

Dacă metilarea unei anumite persoane este departe de a fi optimă, aceasta va putea reacționa foarte slab la schimbările constante ale mediului, motiv pentru care vor fi caracterizate de diverse afecțiuni cronice.

În mod simbolic, s-ar putea ilustra faptul că celulele noastre sunt așa-numite cu o grupare funcțională metil, ca un comutator, pot activa sau inactiva diverse molecule, enzime etc. Dar acest lucru necesită acest comutator numit grup metil. Nu este bine dacă este prea mult, nici dacă este prea puțin.

Din păcate, există aproape 100% șanse ca procesele de metilare să nu funcționeze optim la niciunul dintre noi, deși joacă un rol decisiv în ceea ce privește sănătatea noastră, deoarece:

Reglează neurotransmițătorii (dopamină, adrenalină, norepinefrină, serotonina), determinând astfel practic schimbările noastre de dispoziție. Afecțiuni precum depresia, anxietatea, epuizarea, ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție) etc. pot fi, de asemenea, legate de probleme de metilare.

Reglează glutationul, care este principalul antioxidant al organismului nostru, jucând astfel un rol important în neutralizarea toxinelor (Figura 1).

Reglează echilibrul hormonal (prin descompunerea estrogenilor) și eliminarea toxinelor din organism (Figura 1), motiv pentru care are un rol proeminent în eliminarea dominanței estrogenului.

Reglează homocisteina, care este un marker de sănătate legat de accident vascular cerebral, boli cardiovasculare și demență.

Reglează taurina, care joacă un rol important în producerea bilei și în reglarea neurotransmițătorului GABA (acid gamma-aminobutiric, care reduce sentimentele de frică și anxietate).

Reglează nivelul de histamină, de aceea este extrem de important să funcționeze optim în diverse afecțiuni de alergie și intoleranță la histamină (Figura 1). etc.

În ce cazuri ar trebui să utilizați WTN Methyl Spektrum?

Deoarece metilarea formează baza unui număr foarte mare de procese, sprijinul și optimizarea acesteia pot avea un efect pozitiv asupra tuturor.

Cu toate acestea, pentru a asigura funcționarea optimă a organismului, există cazuri în care produse precum WTN Methyl Spectrum pot avea efecte negative. Pur și simplu pentru că, dacă există blocaje în altă parte a corpului, prea multe grupuri metil (comutatoare) pot cauza probleme.

De exemplu, dacă ești caracterizat de anxietate sau dacă te consideri de tip anxios, atunci corpul tău descompune încet neurotransmițători precum dopamina, adrenalina, norepinefrina. În astfel de cazuri, nu este recomandabil să dați brusc un impuls mare proceselor de metilare, adică merită doar să creșteți treptat substanțele sub formă de metil (de exemplu, B12 – metilcobalamină, B9 – metilfolat).

Dacă există prea multe grupuri metil în corpul dumneavoastră în același timp, este posibil să aveți, de asemenea, următoarele simptome, de exemplu:

 • iritabilitate,
 • insomnie,
 • dureri musculare,
 • dureri articulare,
 • acnee,
 • eczemă,
 • anxietate severă
 • bătăi rapide ale inimii,
 • greaţă,
 • durere de cap,
 • migrenă.

Dacă întâmpinați cele de mai sus, ar trebui să încetați să utilizați produsul. Dacă simptomele dumneavoastră sunt severe, se recomandă să luați vitamina B3 (niacină), care neutralizează principalul donator al grupului metil al organismului și, prin urmare, neutralizează și simptomele cauzate de hipersensibilitate.

Important: acidul folic sintetic, la orice concentrație scăzută, afectează formarea de metilfolat, care este esențial pentru metilare. Prin urmare, merită să evitați departe toate alimentele / băuturile răcoritoare care sunt îmbogățite cu acid folic, precum și toate suplimentele alimentare care conțin acid folic!

Ce face ca WTN Methyl Spektrum să fie orientat spre viitor în comparație cu alte produse cu un scop similar?

Sprijină în mod cuprinzător întregul proces de metilare, acordând prioritate acelor puncte în care blocajele sunt comune (de exemplu, vitamina B12 metilată și metilfolat [vitamina B9]).

Datorită componentelor sale, susține așa-numitul activ formarea SAMe (donatorul principal de metil).

Sprijină neutralizarea peroxidului de hidrogen dăunător și a aldehidelor eliberate în timpul funcționării normale, precum și a funcției hepatice.

De ce și cum funcționează produsul?

Metilarea este implicată în multe procese diferite, deci nu este posibil să oferim o imagine completă. Cu toate acestea, se știe care sunt principalele domenii în care blocajele sunt frecvente și, prin urmare, acestea sunt cele mai probabile puncte focale pentru dezvoltarea problemelor de sănătate.

Gestionarea stării de spirit și a stresului

Dacă vi se aplică oricare dintre următoarele, aproape sigur veți răspunde favorabil WTN Methyl Spektrum:

 • pofta de zahar (sau alte alimente),
 • tendința la dependențe (jocuri de noroc, cumpărături, alcool, droguri etc.),
 • irascibil
 • natură,
 • impulsivitate,
 • comportament de asumare de riscuri,
 • memorie slabă, funcția creierului plictisitoare.

Notă: dorim să subliniem că, dacă iei o multivitamină fără magneziu, este foarte recomandat să-l suplimentezi cu magneziu, altfel procesele tale biochimice nu vor funcționa optim. Magneziul este insuficient în aceste zile.

Echilibrul hormonal

În ceea ce privește rolul metilării în descompunerea estrogenilor, merită să începem puțin mai departe, dar ideea este că în descompunerea estrogenilor, așa-numita Enzima COMT este unul dintre principalii jucători.

Este important de reținut că estrogenii includ diferitele toxine care intră în corpul nostru din mediul înconjurător, pe care organismul nostru le identifică ca fiind estrogeni (denumirea lor colectivă este de mediu sau xenoestrogeni). Iar efectul lor este dăunător în ceea ce privește funcționarea organismului.

Când am nevoie de ce produs?

Depinde de situația individuală, iar dacă descompunerea estrogenului este scopul principal, recomandăm următoarele ca punct de plecare:

În general, procesele de metilare ar trebui să fie susținute mai întâi, de ex. cu WTN Methyl Spektrum.

Dacă acest lucru nu aduce suficientă îmbunătățire, atunci merită să porniți WTN HormoTOXTM.

În cazul unor afecțiuni grave cu dominanță de estrogen, se recomandă utilizarea complexului WTN Indol-3-carbinol împreună cu WTN Methyl Spektrum și WTN HormoTOXTM.

Puteți găsi mai multe informații despre reducerea excesului de estrogen pe paginile WTN HormoTOXTM și WTN Indol-3-carbinol complex.

Intoleranțe alimentare, alergii (histamină)

Pe fondul reacțiilor alergice cauzate de diverse alimente/băuturi sau alți alergeni (de exemplu, păr de pisică, polen etc.), așa-numitul conține o substanță numită histamina.

Histamina este un hormon important/moleculă de semnalizare în corpul nostru care afectează o serie de lucruri, de la digestia noastră până la sistemul nostru nervos central. De obicei își exercită efectul asupra tractului respirator, pielii, sistemului cardiovascular, uterului/ovarelor, creierului și tractului intestinal.

Există șanse mari ca intoleranța la histamină să fie în spatele următoarelor simptome (lista este departe de a fi completă):

reacții respiratorii (de exemplu, congestie nazală, tuse, strănut etc.),

orice reacție alergică vizibilă pe piele, cum ar fi erupție cutanată, mâncărime, roșeață, eczeme*, rozacee etc.,

plângeri ale sistemului digestiv, cum ar fi reflux, balonare abdominală, diaree etc.,

simptome cardiovasculare, cum ar fi bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, anafilaxie (reacție de hipersensibilitate), etc.,

simptome ale sistemului nervos, cum ar fi amețeli, migrene, dureri de cap, anxietate etc.

Ingrediente : bitartrat de colină, bisglicinat de magneziu, gelatină (înveliș al capsulei), ascorbat de magneziu, concentrat de sfeclă roșie, metilsulfonilmetan (MSM), riboflavin-5' fosfat de sodiu, palmitat de ascorbil, piridoxal-5'-fosfat, concentrat de semințe de ciulin de lapte , glicinat de zinc, hexanicotinat de inozitol, sare de folat de glucozamină (L-5-MTHF), PQQ (pirolochinolină chinonă sodică), metilcobalamină.

WTN METIL SPEKTRUM 60 caps

 • 99,00RON


Produse asemănătoare

WiseTree Complex de Acid Hialuronic 60 caps,

WiseTree Complex de Acid Hialuronic 60 caps,

Datorită extractului de acerola, este și o sursă naturală de vitamina C. Susținem hrana pielii dvs. ..

107,00RON

WiseTree Calcium Complex 60 caps.

WiseTree Calcium Complex 60 caps.

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul uman. Calciul reprezintă aproape 1,5% din greutatea..

63,00RON