Eritrit 100 % din eritrytol. Îndulcitor natural pentru cei care doresc să slăbească, pentru diabetici și pentru dietele candida.
Este asemănător cu zahărul cristal dar puterea de îndulcire este mai scăzută cu circa 60-80% / kg.
Se administrează la fel ca și zahărul obișnuit. Este 100% natural ca și zahărul ce îl putem găsi în fructe sau ciuperci. Este dulce ca și zahărul și nu are nici un alt gust secundar.
Are index de glicemie 0, astfel îl pot consuma în sigutanță și cei care suferă de diabet.
Recomandat și pentru băuturi sau preparate atât reci cât și calde (cafea, ceai, etc), pentru prăjituri, torturi, mâncăruri fierte sau prăjite, înghețate, lichioruri, sau simplu să presărați pe fructele proaspete.
Spre deosebire de alte produse din zahăr, foarte mică parte ajunge până la intestinul gros și nu preoduce diaree.
”Beneficii dentare” : formează un strat subțire pe dinți, astfel oprește carierea dentară.
În 2010 a fost publicat un studiu științific, în care se vorbea despre beneficiile eritritolului, care constau în faptul, că acesta fiind un antioxidant eficient, ajută pereții interiori ai venelor să aibă o elasticitate mai bună. În acest mod ajută atât inima, cât și circulația venoasă, contribuind la la combaterea formării cirozelor.
Reacțiile în timpul expunerii la diferite temperaturi:
Răcește lichidele fierbinți, în lichide foarte reci este greu de dizolvat. La încălzire se face de o culoare maronie dar nu se caramelizează, nu trebuie să ne speriem de schimbul ei de culoare la băuturile cu eritritol pe pahar. Se formează niște cristale mici ce ne dă senzația că paharul ar fi murdar.